Ránckezelés, feltöltések

Gáspár Medical bőrgyógyászat kozmetológia ránckezelés feltöltések időskori ráncok

Minden ember életében eljön az az időszak, mikor saját magán is érzi, hogy repül felette az idő.

Szerencsére vannak olyanok, akiknek jól áll, mások viszont vagy kénytelenek elfogadni a korosodás tüneteit vagy szakemberhez kell fordulniuk, hogy elégedettebbek legyenek önmagukkal.

Ilyenkor sokan a legolcsóbb megoldást keresik, azonban a testre szabott eredmény eléréséhez fontos tisztában lennünk a szakemberek munkaterületeivel.

Manapság a ránctalanításhoz három féle szakértő segítségét is kérhetjük: a kozmetikusét, a kozmetológusét vagy más néven bőrgyógyász szakorvosét illetve a plasztikai sebészét.

Mindhárom szakma professzionális szolgáltatásokat nyújt, azonban ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb kezelést kapjuk, célszerű tájékozódni e munkaterületek lehetőségeiről.

munkaterület

A kozmetika munkaterületéhez tartozik az egészséges arc és test ápolása, kezelése, masszírozása, szépséghibák elfedése és megszüntetése valamint kozmetikai készítmények előállítása és forgalomba hozatala.
Az utóbbi években egyre több lehetőség nyílik a főiskolai képesítés megszerzésére, ezért sok diplomát szerzett kozmetikus nevezi magát kozmetológusnak, sajnos tévesen, mivel ezt a “címet” csak szakorvosi diplomával rendelkezők viselhetik.

ránctalanítás, feltöltés

A kozmetika területén rengeteg kezelési módszerrel találkozhatunk, melyek manuálisan, krémmel, vagy különböző technikai eszközök segítségével kivitelezhetőek.

hatékonyság

A kozmetikusok szolgáltatásai elsősorban kis mértékű, lassabb változást tudnak kínálni, mivel fő területük a bőr felszínének kezelése, így ránctalanítás igényekor is jóval korlátozottabbak a lehetőségeik, mint a bőrgyógyásznak (kozmetológusnak).
Kis mértékű változások miatt a hosszantartó hatás érdekében a fiatalodni vágyóknak gyakrabban kell igénybe vennünk a szolgáltatásokat.

munkaterület

A kozmetológus a bőrgyógyászati szépséghibákkal foglalkozó szakorvos. Mellette – mivel a szakvizsgája szélesebb körű ennél – foglalkozhat, és általában foglalkozik is komolyabb bőrbetegségekkel, nemi betegségekkel.

ránctalanítás, feltöltés

A bőrgyógyászatban ránctalanítási célból nagy sikere van a hámlasztó, a botoxos vagy a lézeres kezelésnek, de előszeretettel alkalmazzák a hyaluronsavas ráncfeltöltést is, mivel számos előnnyel jár más, nem természetes anyagok használatával szemben. A hyaluronsavas feltöltés lényege, hogy az anyag rengeteg vizet tud megkötni, ezért a ráncok feltöltése sokkal természetesebbnek mondható, mint az idegen anyagokkal való feltöltés.

hatékonyság

A ráncoknál a bőr alá injektált töltőanyaggal a kisebb ráncvonalakat akár teljesen ki lehet simítani, mélyebb redőkön pedig sokat lehet javítani e módszerrel. Elsősorban a glabellán (a homlok közepén lévő) függőleges ráncok, a nasolabiális (az orr és a száj sarka között lévő ) redő, a száj sarkánál és a száj felett lévő ráncok feltöltésére használjuk. Egyszerű, ambuláns kezelésnek tekinthető, melynek mellékhatásai minimálisak. A hyaluronsav lebomlás során vízzé alakul és nyom nélkül kiürül az emberi testből, általában fél éven belül.

munkaterület

A plasztikai sebészet a sebészetnek azon speciális ága, amelynek két fő területe a helyreállító és az esztétikai plasztikai sebészet. Utóbbi műtéteivel alakítja az emberi test arányait, átalakítja karaktervonásait, fiatalabb megjelenést biztosít.

ránctalanítás, feltöltés

Plasztikai sebésszel végeztetett ráncfeltöltés esetén sajátzsír-visszatöltési eljárást is lehetőségünk van igényelni. A has, a fenék, a csípő és a belső combok területéről vékony kanűlök segítségével eltávolított zsírszövetet leülepítjük, speciális szűrőn keresztül átszűrjük, majd a tiszta zsírsejteket helyi érzéstelenítés mellett beinjektáljuk a kívánt arcterületre.
Saját zsírral akár az ajkak is feltölthetőek, dúsíthatóak, de szép eredmény érhető el a szemöldök közötti haragos ráncok (glabella), az orr melletti nasolabiális redő feltöltésével is. Megemelhető a járomív területe, s ezáltal a megereszkedett arcközép és a környező területek is feszesebbé válnak.

hatékonyság

A megfelelő eljárással kezelt, majd visszainjektált saját zsír vált az egyik legbiztonságosabb és legideálisabb ráncfeltöltő anyaggá, főként azért, mert nem kell allergiás reakciótól tartanunk akkor sem, ha nagyobb területen alkalmazzuk az eljárást. A saját zsír természetes anyag, amely szakavatott kezek által használva teljesen természetes hatást kelt, nem változtatja meg az arckaraktert.

Tartós, nehezen felszívodó anyagok hátrányai

A tartós, nehezen felszívódó anyagok ( Artecoll, aranyszál, szilikon, stb…..) allergiás reakciót okozhatnak testünkben vagy akár több év múlva is okozhatnak panaszokat: az arcon csomós elváltozásokat lesznek láthatóak, lágyabb területeknél pedig darabosodást, tapinthatóságot is mutathatnak.

A tartós anyagok alkalmazásával a beavatkozás idővel feltűnővé válik, lásd “virsli-” vagy “kacsaszáj”.

Kezelésük vagy eltávolításuk elég nagy nehézséggel járhat, több műtéti kimetszéssel, heggel járó sebészi beavatkozással tudjuk csak eltávolítani a bőrből.

Gáspár Medical bőrgyógyászat kozmetológia ránckezelés feltöltések szilikon

Milyen területeken alkalmazható ráncfeltöltés?

Gáspár Medical bőrgyógyászat kozmetológia ránckezelés feltöltések
  • szemöldökök közötti függőleges ráncok, homlok vízszintes ráncai
  • orr melletti  mélyebb nasolabiális ráncok
  • akné vagy egyéb eredetű besüppedt hegek
  • orrhát kisebb egyenetlenségei
  • ajakvastagítás
  • ajak körüli ráncok
  • belső szemzug, beesett szemgödör
  • szem barna elváltozásásnak megszüntetésére
  • járomív
  • állcsúcs korrekció

Az Ön problémájának forrására még nem derítettek fényt?

Akkor is érdemes hozzánk fordulnia! A Gáspár Medical Center komplex és kombinált esetek megoldására szakosodott:

Áraink nem tartalmaznak rejtett költséget.
Amennyiben a kezelések, beavatkozások során nem az eredeti tervnek megfelelően lehetséges a kivitelezés,  akkor minden esetben a változásokat és ennek vonzatait azonnal egyeztetjük pácienseinkkel.

lefedjük a fogászat teljes szolgáltatási palettáját

a legújabb, legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazzuk

más orvosi szakterületek is elérhetőek házon belül, mint például az allergológia, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, plasztikai- és lézersebészet