Lézeres horkolás megszüntetés és mandula műtétek

Gáspár Medical fül-orr-gégészet horkolás megszüntetés
“Fordulj oldalra!” - hangzik sokszor az azonnali horkolás-megszüntető módszer. Sajnos azonban a megoldás nem ennyire egyszerű.

Régi tévhit, hogy a horkolás csupán kellemetlenség főként a szobatársak számára, hiszen ez valójában veszélyekkel járó alvászavar lehet.
Amikor valakinél légúti szűkület jön létre, a levegő nehezen jut át a garaton, ez a garatfal és a hangszálak megremegtetését idézi elő, ebből következik a horkolás hanghatása. Súlyos esetben a olyan mértékű légzéskimaradást eredményezhet, mely révén az alvó ember akár egy percig is levegő nélkül maradhat.

Fokozatai

Enyhe

Főként akkor jelentkezik, ha valaki a hátán fekszik és túl fáradt vagy lefekvés előtt túl sok alkoholt illetve ételt fogyasztott.

Mérsékelt

Bármilyen testhelyzetben, gyakran jelentkező horkolás.

Komoly

Bármilyen testhelyzetben kialakult, hangos, egész éjjel tartó horkolás jellemző.

Súlyos

Nagyon hangos horkolás jellemzi, mely bármilyen testhelyzetben, egész éjjel előfordul.

Okai

A legtöbb esetben a helytelen életmód okozza, de lehet minden olyan légúti szűkület is, mely akadályozza a légzést.

 • orrpolyp
 • orrsövény ferdülés
 • orrkagylók megnagyobbodása
 • nyelvcsap túltengése
 • túlsúly
 • allergia
 • asztma
 • túlzott alkohol fogyasztás
 • gyógyszer mellékhatása, stb.

Lehetséges szövődményei

 • krónikus kialvatlanság
 • hipertónia – magas vérnyomás
 • magas pulzusszám
 • szívritmuszavar
 • pszichés problémák
 • stroke – szélütés, átmeneti agyi keringési zavar, agyérgörcs, agyvérzés

Lézeres kezelése

Az orrnyálkahártyát, a szájpad hajszálereit az orrsövény kisebb- nagyobb kinövéseit, az orrüreg polypjait hagyományos eszközökkel nagyon nehéz, sokszor lehetetlen ellátni azok jelentős vérzése nélkül. A lézeres technikával azonban más a helyzet. A korszerű, úgynevezett diódalézer egy vékonyka üvegszálon keresztül a nyálkahártya hajszálereire tudja juttatni a lézerfényt, amely a felesleges szövetek eltávolítása mellett egy azonnali varr réteget képez és nagy mértékben csökkenti a fertőzések kialakulásának lehetőségét. Az azonnali vérzéscsillapodás következtében orrtamponálás általában nem is szükséges, a beavatkozáson átesett páciens nem szorul kórházi ápolásra. A műtétek altatásban vagy helyi érzéstelenítésben történnek.

Gáspár Medical fül-orr-gégészet horkolás megszüntetés

Lézeres mandulaműtét

Az elhúzódó légúti betegségekért sokszor a mandula a felelős. Az orr- és a garat mindkét oldalán elhelyezkedő mirigyek feladata megállítani a baktériumok továbbterjedését a testben, azonban ezek egy idő után “telítődnek” és maguk is fertőzővé válnak. Mikor a mandulák ennek hatására egyre gyakrabban gyulladtak, célszerű az eltávolításuk.

A Gáspár Medical Centerben altatásban vagy helyi érzéstelenítésben dioda lézer segítségével, vérzés-, varrás- és szövődménymentesen, minimális fájdalommal illetve gyors sebgyógyulással  végezzük a garat- és orrmandulák eltávolítását, gyermekeknél légzési elégtelenséget okozó megnagyobbodott garatmandulák részleges eltávolítását. A GMC-ben töltendő idő 1 nap, messziről érkezők számára 2 nap tartózkodást szoktunk javasolni.

Az Ön problémájának forrására még nem derítettek fényt?

Akkor is érdemes hozzánk fordulnia! A Gáspár Medical Center komplex és kombinált esetek megoldására szakosodott:

Áraink nem tartalmaznak rejtett költséget.
Amennyiben a kezelések, beavatkozások során nem az eredeti tervnek megfelelően lehetséges a kivitelezés,  akkor minden esetben a változásokat és ennek vonzatait azonnal egyeztetjük pácienseinkkel.

lefedjük a fogászat teljes szolgáltatási palettáját

a legújabb, legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazzuk

más orvosi szakterületek is elérhetőek házon belül, mint például az allergológia, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, plasztikai- és lézersebészet