Zsírleszívás, hasplasztika

Zsírleszívás

Az esztétikai (szépészeti) plasztikai sebészeti műtétek közül az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó beavatkozás a zsírszívás (idegen szóval: liposuctio). Az alakformálásnak ez a módszere az 1970-es évek végétől terjedt el világszerte, és vált egyre ismertebbé. Talán kevesen tudják, hogy Fischer Árpád magyar származású sebészorvos fejlesztette ki Olaszországban.

Kinek ajánlott?

Annak a fiatal vagy középkorú, egészséges, normál vagy közel normál testsúlyú hölgynek vagy úrnak, akinek jól körülhatárolható, tornának és fogyókúrának ellenálló zsírfeleslege van.

Gáspár Medical plasztikai sebészet zsírleszívás

A folyamat

Rejtett helyzetű és kis bőrmetszéseken át bevezetett speciális műszerekkel (kanülökkel) az előzetesen kijelölt és vérzéscsillapító oldattal injekciózott testtájékról az elroncsolt zsírszövet vákuum segítségével eltávolítható. A műtét után speciális szorító-nyomó hatást biztosító ruhát kell viselni néhány hétig, és az operált terület bőrét kenőccsel is kezelni kell. Egy-egy kisebb testtáj zsírszívása helyi érzéstelenítésben és egynapos sebészeti ellátás keretében történhet, de több testtájék esetén általános érzéstelenítést vagy altatást kell alkalmazni. Leggyakrabban önálló műtétként végzik a has, a fenék, a csípő, a comb, a térd és a lábszár, a felkar, ritkábban a nyak (toka) és az arc zsírpárnáinak eltávolítására. Előfordul, hogy más esztétikai műtét kiegészítéseként történik, például hasplasztikánál, a csípők két oldaláról távolítják el zártan a lerakódott zsírszövetet.

Hasplasztika

Szülés után vagy hirtelen fogyás hatására hasfalunkon megereszkedhet a bőr és akár komolyabb esztétikai vagy egészségügyi problémát is okozhat. Azokban az esetekben, mikor a hasfali zsírfelesleg eltávolítása nem oldható meg zsírleszívás segítségével, a hasplasztika a választandó műtét.

A folyamat

Az operáció többnyire epiduralis érzéstelenítésben vagy altatásban zajlik. Általában legalább egy-két napos bentfekvés szükséges, a műtét után pedig 6 hétig haskötő vagy speciális “hasplasztika-ruha” viselése javasolt.
A műtétet követően 14-16 nappal szükséges a varratok eltávolítása. Az operáció heggel jár, ami általában a két csípőlapát elülső széleit köti össze.

Gáspár Medical plasztikai sebészet hasplasztika

A bőrfelesleg mértéke szabja meg, hogy mennyire kerülhet a metszés alacsonyra, de természetesen arra törekszünk, hogy minél kevésbé látszódjon. A műtéti heg kb. fél év után elkezd elhalványodni, egy év után már többnyire csak egy vékony, halvány vonal látható. Teljes hasplasztika esetén a köldökgyűrűben is marad egy körkörös heg, de ez később alig észlelhető.

Fokozatai

mini

A legkisebb beavatkozás, itt csak az alhas bőrfeleslegének eltávolítása történik. Kisebb, vízszintes seb segítségével feszesítjük a köldök és az alhas közötti területet.

midi

Erre a beavatkozásra akkor kerül sor, ha a köldök feletti régióban még nincs jelentős bőrfelesleg, az csak alhas és a has középső területének egy részére koncentrálódik.

teljes

Az egész hasfal bőrét mobilizáljuk, az alhason elvégzett bőrfelesleg-eltávolítás után a bőrt a hason kifeszítjük.

kiterjesztett

A beavatkozás itt már magába foglalhatja a csípő és a derék oldalsó részeit is.

Az Ön problémájának forrására még nem derítettek fényt?

Akkor is érdemes hozzánk fordulnia! A Gáspár Medical Center komplex és kombinált esetek megoldására szakosodott:

Áraink nem tartalmaznak rejtett költséget.
Amennyiben a kezelések, beavatkozások során nem az eredeti tervnek megfelelően lehetséges a kivitelezés,  akkor minden esetben a változásokat és ennek vonzatait azonnal egyeztetjük pácienseinkkel.

lefedjük a fogászat teljes szolgáltatási palettáját

a legújabb, legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazzuk

más orvosi szakterületek is elérhetőek házon belül, mint például az allergológia, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, plasztikai- és lézersebészet